Karlovarský deník už minulý týden jako první uvedl, že šest klíčových budov v centru prodala Becherovka podnikateli Karlu Holoubkovi. Prostředky z prodeje domů, jejichž výši Schofield neprozradil, věnuje firma kompletně do výstavby nového výrobního areálu na pozemcích za současnou stáčírnou v Bohaticích.

„Cílem je centralizovat výrobu na jedno místo a přitom zůstat v Karlových Varech,“ řekl ředitel.

Stěhováním do Bohatic by mělo dojít k modernizaci výroby, navýšení její kapacity i zlepšení pracovních podmínek. V minulém roce vyprodukovala firma 7 milionů litrů likéru. Do budoucna by chtěla výrobu navýšit až na 9 milionů litrů.

„Mým úkolem je, aby prodej becherovky rostl. Máme nové trhy v USA a Číně, kde vidím velký obchodní potenciál,“ uvedl Schofield.

S výstavbou nové výrobní haly by se mělo začít v létě letošního roku, dokončena má být do konce příštího roku a s výrobou v Bohaticích počítá firma už v roce 2011. Po dohodě s Karlem Holoubkem však do té doby potrvá výroba ve stávajících prostorech. Muzeum Becherovky by mělo zůstat zachováno i poté.