Obyvatele Bohatic dlouhodobě trápí problémy, s nimiž se obrátili na vedení karlovarského magistrátu. „Bezúspěšně,“ tvrdí členové občanského sdružení Bohatice, které založili. „Sdružení vzniklo z nutnosti organizovaného postupu občanů při prosazování a řešení připomínek a požadavků,“ vysvětlil předseda Bedřich Rinda.

Podle místních reagoval magistrát pouze na petici, v níž lidé vyslovili vážné znepokojení nad neustále narůstajícími problémy v občanském soužití se sociálně problémovými skupinami občanů bydlících v ubytovnách. V dokumentu rovněž poukázali na problémy s údržbou komunikací a hřišť v této části města, požadovali větší přítomnost strážníků a na problémy s ubytovnami pro sociálně slabé občany.

„S magistrátem se snažíme domluvit už od roku 2008. Mnoho nespokojených občanů se obracelo na zastupitele, většinou ovšem zbytečně. Už v roce 2009 jsme na radnici předali investiční plán pro rozšíření parkovišť, který jsme nechali zpracovat na naše náklady, návrh na opravu a úpravu hřišť, chodníků a komunikací. Předali jsme i žádost o zlepšení dopravní obslužnosti Bohatic, a výsledek? Město pouze odstranilo černou skládku v prostoru Orlova,“ vysvětlili členové sdružení.

Dodali, že by přivítali zřízení komise pro okrajové části města, která by reflektovala problémy těchto lokalit. Město se podle Bohatických k této čtvrti chová sebestředně, nemá absolutně žádný zájem ani ochotu spolupracovat s občany.

„Snad si to občané dostatečně uvědomí při letošních podzimních komunálních volbách. Bude–li městu nadále vládnout současné politické uskupení, pak občanům není pomoci. Není možné, aby volby vyhráli ti, kteří se s lidmi nebaví,“ zdůrazňují členové sdružení Bohatice.