„Jedná se o oficiální pozvání primátora města Omsk v rámci 292. výročí založení tohoto města,“ uvedl Lukáš Pokorný, mluvčí karlovarské radnice.

Do Omska odcestují primátorka Karlových Varů Veronika Vlková (ODS), zastupitel za KSČM Zdeněk Musil, radní Václav Tomášek (ODS) a radní Radek Novák (ČSSD). Zpět do Karlových Varů se výprava vrátí 4. srpna.

„Na programu mají karlovarští představitelé jednání s představiteli města Omsk na radnici a prohlídku arény ´Omsk´. Setkají se také s ředitelem této arény a budou jednat také s prezidentem sportovního klubu Avantgard Omsk,“ nastínil účel návštěvy Pokorný.

Letenky hradí všem účastníkům delegace karlovarský magistrát. Cena jedné letenky včetně letištních poplatků činí 19 384 korun. „Ubytování hradí město Omsk. Představitelé města mají ze zákona o cestovních výlohách nárok na 45 euro denně,“ dodal Pokorný.

Omská aréna není prvním sportovním areálem, který si karlovarští politici prohlédnou. Cestovali za nimi už do Spojených států amerických a do Švédska.