Současný pronájemce, Divadlo Bez zábradlí manželů Heřmánkových, totiž spolupráci s městem ukončí v prosinci letošního roku.

Kvůli tomu město zřídilo obecně prospěšnou společnost.

Do správní rady zastupitelé delegovali Martina Zemana, Ivana Šenderu (oba ČSSD), Jaroslava Zacha, náměstka Jana Balka (oba ODS), za komunisty Kamilu Bešťákovou a současnou ředitelku Danu Neumannovou.

Ačkoliv společnost ještě není zaregistrovaná, už jí zastupitelé uvolnili přes půldruhého milionu korun.

„Chceme, aby divadlo od příštího roku fungovalo. Proto žádáme o 270 tisíc na mzdy pracovníků a milion 400 tisíc na kapitálové výdaje,“ zdůvodnil žádost Martin Zeman. Doplnil, že pro další fungování divadla je třeba zřídit obchodní oddělení, produkci a také platit ředitele. Jaroslav Zach poté zastupitelům vysvětlil požadavek na kapitálové výdaje. „Technika, která je v divadle, nefunguje a vzali jsme v potaz i žádost Karlovarského symfonického orchestru, který zde chce instalovat baldachýn, aby z orchestřiště neunikaly hluboké tóny,“ uvedl.

Politici, kteří jsou ve správní radě se ohradili proti kritice zastupitelů. Ti upozorňovali na to, že divadlo bylo vším vybaveno před pronájmem.