V klidovou zónu se změnila část Jáchymovské ulice v Ostrově v místech, v nichž motoristé doposud míjeli střední průmyslovou školu a nedaleký hotel. Na změnu v dopravě řidiče upozorňují viditelné značky zakazující do tohoto úseku vjezd. Přesto se najde nemálo řidičů, kteří jezdí takříkajíc po paměti a do zákazu vjedou.

„Zatím toto porušení dopravního značení řešíme domluvou,“ konstatoval Pavel Čekan, velitel ostrovské městské policie. „V okamžiku, kdy bude místo osazeno definitivním dopravním značením schváleným karlovarským dopravním inspektorátem, však budeme motoristy nekompromisně pokutovat. Neznamená to ale, že budeme na místě stát neustále. Strážníci zde budou kontroly provádět namátkově,“ upozornil velitel.

Objízdná trasa je vedená ulicí Nádražní k nedávno dokončenému kruhovému objezdu, který motoristy navede zpět do nového centra Ostrova na Masarykovu ulici. Tudy povede doprava od „staré“ karlovarské silnice už definitivně.

„V tomto místě se rovněž změní přednost v jízdě. Hlavní silnice povede od Karlových Varů směrem do Nádražní ulice,“ doplnil starosta Ostrova Jan Bureš.

Stávající průjezd k nedalekému obchodnímu domu a autobusovým zastávkám zůstane podle starostových slov zachován i do budoucna.