Majetek města byl zablokován kvůli nerelevantnímu poskytnutí informací ze stavebního úřadu v kauze manželů Kolečkových. Vedení radnice totiž považuje obstavení majetku v takovém případě za šikanu.

Město už splnilo podmínky pro zrušení exekuce. V realitě to Karlovy Vary poznají ale až za několik týdnů. Odvolání totiž může už tak vleklé soudní řízení ještě prodloužit. Potvrdil to v pátek právník magistrátu Tomáš Vodenka.

„Ve čtvrtek jsem tento náš problém řešil na karlovarském soudě. Zde jsem se dozvěděl, že zrušení exekuce nebude řešit on, ale Krajský soud v Plzni. Než ten ve věci rozhodne, může trvat řádově týdny,“ upřesnil Vodenka. Ten si myslel, že spis už do Plzně odešel. Opak je ale pravdou. „Materiál stále leží bohužel na karlovarském soudě,“ konstatoval právník karlovarského magistrátu.

Podle Vodenky soudce, který má případ na starosti, už obdržel i odvolání od Karlových Varů. „Naše odvolání už také zaslal protistraně, tedy právnímu zástupci pana Peciny, který manžele Kolečkovy zastupoval. Dal jí určitou lhůtu, do které se mají vyjádřit. Až pak může spis odejít do Plzně,“ vysvětlil Vodenka.

Jak doplnil mluvčí magistrátu Jan Kopál, vzhledem k tomu, že město splnilo požadavky Tomáše Peciny, zabránilo samotnému výkonu exekuce. „Exekutor nemusel přistoupit k žádnému v zákoně stanovenému výkonu. Na katastr nemovitostí nebyla tak zapsána plomba na městský majetek, město nebylo zbaveno možnosti disponovat svými účty,“ uvedl mluvčí Kopál.

Mluvčí dodal, že exekuční řízení trvá až do té doby, než soud rozhodne o odvolání. Do té doby platí i zákaz nakládání s majetkem kromě běžné obchodní činnosti, udržování či správy majetku.