Letošní festival láme rekordy

Na letošní filmový festival v Karlových Varech se akreditovalo 8 172 účastníků. Festival pass si z toho pořídilo 6 838 lidí.MFFse účastní 184 filmových tvůrců a 633 filmových profesionálů. Jenom novinářů je v lázních 517. Do včerejška bylo prodáno 68 144 vstupenek a promítlo se na 144 filmových projekcí. MFF láme rekordy.

(iva)

Hostesky se nenudí

Jestliže si někdo na festivalu neodpočine, a to nemyslíme, že paří do rána, jsou to hostesky. Brigádníci MFF musí být vždy připraveni a vždy v pozoru. Úsměv musí mít i tehdy, když nepovolí vstup karlovarským radním na zahajovací večírek. Prostě neměli kravatu.

(iva)

Věra Chytilová? Dáma českého filmu každým coulem

Stačí se jen tak projít festivalovým Thermalem a dívat se. Na každém kroku potkáte filmové profesionály a Věra Chytilová je jejich královnou. Pouze lehkým mrknutím oka, dvěma slovy dala najevo, že fotit ji při rozhovoru a bez dovolení je fakt totální nonsens.

(iva)

Falco a Lucka: Tandem MFF

Na festivalu se letos prezentují i asistenční psi, kteří pomáhají lidem v nouzi. Jedním z nich je i labrador Falco, který doprovází na festivalu Karlovaračku Lucku. „Festival si opravdu užívám. Ale festivalové filmyměpříliš neberou, hlavně nasávám atmosféru,“ svěřila se Lucka.

(jako)

Novináři si užijí dnes

Média party, tedy večírek, na který organizátoři festivalu už tradičně zvou novináře, se koná dnes. Koná se v Poštovním dvoře. Ani letos se neobejde tato party bez kulatin. Jiří Bartoška s Evou Zaoralovou totiž letos pořádá už patnáctý filmový festivalový ročník.

(iva)

Nový prostor už také v lázních

Letošní filmový festival má i jiné hvězdy, než jsou ty ze stříbrného plátna. Hvězdou by mohl být i bezdomovec Jan z Prahy, který v Karlových Varech prodává časopis Nový prostor. Kameloty tohoto periodika totiž mohou být pouze lidé bez domova a k dispozici je zatím jen v Praze. „Vydělávám si takto, abych vás neokrádal,“ hlásá na lávce u pošty.

(jako)