Festivalový šrumec přeje lásce a polibkům

Láska a filmy patří k sobě, to je nepsané pravidlo. Na filmovém festivalu tak potkáte zamilované dvojice na každém rohu. Nevidí, neslyší a věnují se pouze sobě a festivalovému programu. Líbání na MFF je stejně jako filmy v kurzu. Nabité festivalové město ovšem nepřeje soukromí, a kde jinde se tak políbit než na natřískané ulici?

(iva)

Festivalová noc města se koná v Poštovním dvoře

Dnes se na festivalu představí Karlovy Vary. Festivalová noc města se koná v Poštovním dvoře od 22 hodin. Pozor! Vstup je pouze na pozvánky. Ohňová show nebude chybět.

(iva)

Internet v obležení

Festivalovým mozkem je letos tradičně hotel Thermal. Zde se sbíhají všechny festivalové nitky a sem míří kroky návštěvníků, kteří potřebují surfovat. Pochopitelně na internetu. Foyer Thermalu tak poněkud připomíná filmovou sci–fi. Lidé se u internetu v jeho středu na židličkách jakoby vznášeli.

(iva)

Netradiční vozítka

Netradiční ´přibližovadla´, vozítka, různé tříkolky a jiné neobvyklé dopravní prostředky zkrátka k filmovému festivalu patří. Nejinak je tomui letos. Vloni se tu například prezentovaly dětské kočárky.

(jako)

Kapsář se pokusil okrást mluvčí karlovarské policie

Metody lázeňských kapsářů prý zažila na vlastní kůži mluvčí karlovarské policie. Přestože ruka chmatáka už v její kabelce šátrala po peněžence, utekl nakonec s prázdnou. Školené policejní oko zloděje včas odhalilo.

(iva)

Cenu od primátorky obdrží Jiří Bartoška. Opět to bude Viktor

Primátorka Veronika Vlková Viktory nešetří. Po chorvatském prezidentovi a ruském konzulovi tentokrát oblaží touto cenou Jiřího Bartošku. Podle našich informací mutak primátorka chce poděkovat za výbornou patnáctiletou organizaci tohoto prestižního festivalu. Jak se s Viktorem popasuje a jak ho bude milovat Jiří Bartoška, to zjistíme.

(iva)