Vloni oslavila Becherovka 200 let. Na své hlavní budově má hrdý nápis „Since 1807“.

Vzpomínám si, jak zástupci německého Underbergu, kteří také svého času vyráběli becher-bitter a kteří měli zájem o privatizaci karlovarské likérky, bědovali nad tím, že becherovku sice dovedou také technologicky vyrobit (recept měli od vysídlené Hedy Becherové), ale má to zásadní háček – není z Karlových Varů. Karlsbader Becher Bitter z Kolína nad Rýnem neměla prostě proti Originál Karlovarské Becherovce šanci. Tehdy uvažovali dokonce o tom, že si tu koupí dům, ve kterém by třeba jen míchali bylinky, a už by tak dostala jejich becherovka karlovarský punc.

Současní vlastníci Becherovky uvažují stejně jako nadnárodní společnosti vlastnící velké pivovary, které zaplavily trh jedním euro-pivem. Tradiční postupy se modernizují, zefektivňují a racionalizují…

Pak už bude ale jedno, jestli si dám becherovku z Kolína nad Rýnem nebo z Bohatic.