Uctít památku politických vězňů přijel do Jáchymova po dlouhých letech český premiér. Jan Fišer se přitom netají tím, že by členem komunistické strany. Proto přitomní očekávali, jak se premiér s touto situací popere. Jeho proslov mě překvapil. K problému se postavil čelem.

Jako pěst na oko působilo ovšem následné vystoupení karlovarského exhejtmana Josefa Pavla, který zde vystupoval jako předseda ODS. Opravdu jsem jeho přítomnost na tomto pietním setkání nepochopila. Copak Jáchymovské peklo je akcí, na níž se mají prezentovat regionální šéfové politických stran?

Je ale před volbami, a tak se můžeme dočkat všehokoliv. I takových proslovů, jako například že Karlovarský kraj je jedním ze dvou, kde jsou v koalici komunisté. Právě to na setkání zmínil exhejtman Pavel.

Přitom právě on s komunisty ať už na krajské úrovni, nebo ještě před lety v komunální politice, spolupracoval. Byly to právě jejich hlasy, které ODS při rozhodování v zastupitelstvu mnohokrát pomohly. A přitom jde vesměs o stejné lidi z KSČM, kteří dnes sedí v krajské koalici. Pokud má tedy někdo problém s komunisty, tak by si měl za svými zásadami zcela stát.