Zatímco v roce 2003 se magistrát postavil k výstavbě na Hálkově vrchu odmítavě a svá tvrzení podložil zcela jasnými a logickými argumenty, v roce 2010 otočil a výstavbu podporuje. Dokonce lidem vzkazuje, že pokud budou tvrdit opak, musí speciálně prokázat, že jde o plochu veřejné zeleně, nebo kvalitní zeleně, protože ani jedno v tomto případě neplatí.

Omyl, politici. Lidé nemusejí prokazovat nic, protože od toho mají své volené zastupitele, kteří by se jich měli zastat a argumentačně jim pomoci. Nebo je nemají?

V tomto kontextu to vypadá, že vedení radnice a někteří karlovarští zastupitelé zastupují pouze firmy, ve výstavbě na Hálkově vrchu konkrétně společnosti KV Bytinvest a Hálkův vrch, jejichž zájmy prosazuje kancelář Karla Drahokoupila. Neobstojí ani tvrzení radnice, že na Hálkově vrchu jde o plochy po demolicích, a tudíž by se zde zastavěly pouze proluky a nová výstavba prý kopíruje historii, protože kdysi zde domy stály. Ano, ale nestály zde jiné hotely, které toto území už tak zatížily. Nová výstavba navíc netvoří původní ulici, ale je prapodivně do této lokality rozptýlena.

Pokud bude chtít magistrát lidi o nutnosti nových domů přesvědčit, musí najít jiné argumenty nebo jiné politiky. Názor totiž najednou změnili z osmdesáti procent titíž zastupitelé, kteří na radnici působili v roce 2003.

Je potom kacířské se zeptat, za kolik jej změnili? Nebo nám rovnou sdělte ceník vaší zastupitelské demokracie.