Zastupitele dnes čeká opravdu perný den, a to nejen kvůli tropickým teplotám. Mají totiž před sebou velmi těžké rozhodování, napjatě sledované veřejností, muzikanty i mnoha dalšími lidmi. Pan náměstek Keřka plán přechodu na o.p.s. chválí, podporuje a věří mu, a na druhé straně jsou lidi, kterým v posledních týdnech připadá nastartované směřování orchestru podobné, jako když loď Titanic zamířila na svou jedinou cestu.

Sám jsem velmi zvědavý, zda dnes zvítězí zdravý rozuma zastupitelé budou požadovat více informací a čísel, nebo, jako už se to párkrát stalo, oslaví úspěch politické kamarádíčkování, našeptávání a touha po mamonu.

Podle mě by bylo rozhodně nejrozumnější nechat rozhodování o budoucnosti tohoto vytříbeného hudebního tělesa až na nové zastupitele, kteří buď myšlenky současné rady (až na výjimky) potvrdí, či zvolí jinou formu. Bylo by smutné, kdyby to nakonec dopadlo tak, že se na kolonádách bude pouštět z reproduktorů sterilní a limonádová muzika, jak to s přehledem známe ze supermarketů…