Zatímco majitelé penzionů v Krušných horách vyhlížejí návštěvníky a doufají, že srpen pro ně bude finančně příjemnější, hoteliéři v Karlových Varech mají jiné starosti. Někteří pro své hosty shánějí špunty do uší, protože hluk stavebních prací je ruší ve spánku, a ti další uklidňují turisty, kteří po procházce lázeňským centrem, v němž místo tryskajícího Vřídla obdivují bagry a defilé těžkých nákladních vozů, si rozmýšlejí, zda Karlovy Vary znovu někdy navštíví.

Protože za rok, až budou Tržiště a Stará louka opraveny, bude podle radnice město zase krásné a ještě krásnější. Tedy pokud se nezačne stavět hotel Grand Majestic u kostela sv. Maří Magdalény, protože od tohoto záměru neustoupil ani investor, ani magistrát.

Tento způsob léta je pro Karlovy Vary zkrátka poněkud nešťastný. Ale oprava centra lázní se prostě dokončit musí. A někdy je na staveništi docela zábava. To když sledujete, jak se majitelka obchodu pokouší ve střevíčkách přeskočit metrovou jámu, aby se do své prodejny vůbec dostala.