Musel skutečně spor kolem karlovarských tržišť a burz dojít tak daleko, že jej musí řešit Ministerstvo vnitra? Nemají Karlovy Vary už tak poněkud zdiskreditované jméno a navíc? To zde nemáme daleko větší problémy, které by magistrát měl řešit? Zřejmě ne.

Tržiště, která jiná města řeší daleko dravěji a lidem místo vietnamského druhořadého prodeje nabízejí třeba farmářské trhy plné oblíbených produktů místních zemědělců, se v Karlových Varech stalo pomalu věcí cti. Necouvne magistrát, necouvne podnikatel, kterému bylo zakázáno. Směje se ten třetí, jemuž byla burza povolena.

Pokud ale město argumentuje tím, že na provozování tržiště není právní nárok, pokud obtěžuje své okolí, a je v pravomoci města je přemístit, bylo by záhodno, aby se radní zajeli podívat na burzu u bývalého zimního stadionu. Povolit něco tak otřesného a ještě se zaklínat tím, že město přesunulo burzu kvůli pořádku, aspiruje na hloupost roku. Zde by bylo na místě udělit pokutu, tentokrát ale karlovarským politikům alias burziánům.

Nu což. Burzovní praxi má alespoň jeden z nich. Stačí vzpomenout, jak s podnikáním začínal náměstek Hybner. Provozoval tržiště v Drahovicích. Do politiky je to ale průprava a praxe jako hrom.