Karlovými Vary se šíří zaručené zprávy o tom, kdo a odkud bude odvolán, kdo kam bude dosazen a nakom bude magistrát šetřit. Na poslední tiskové konferenci primátor Kulhánek zdůraznil, že vedení města chce nejprve zmapovat situaci a vše důkladně zvážit. „Žádná jména nepadla, a o žádných konkrétních jménech jsme se nebavili. Personální změny nejsou na pořadu dne,“ doslova uvedl.

Takže jediná změna, o níž primátor a náměstci informovali, je odvolání Zdeňka Vikora z postu ředitele Karlovarského symfonického orchestru. A až tento týden v úterý bude rada jednat o obsazení jednatelů v KV Areně a v městské společnosti KV City, protože na tyto posty sami rezignovali Jiří Hejda (ODS) a Martin Zeman (ČSSD). Vedení města také připustilo, že by v čele společnosti KV City mohl stanout advokát Karel Jelínek se slovy, že definitivně nic rozhodnuto nebylo.

Každé fámy se ale šíří rychlostí blesku a nové vedení města by si mělo pospíšit s programovým prohlášením, z něhož by jasně vyplynulo, co magistrát zamýšlí a jakým směrem, do čeho a možná i do koho se pustí. Předešlo by se plíživým spekulacím, nervozitě úředníků a otupily by se hroty nabroušených jazyků některých rádoby zasvěcených skandalistů. A lidé, kteří budou chtít jednání nově zvolených zastupitelů vidět na vlastní oči, mohou příjít v úterý 14. prosince do Lidového domu.