My jsme se proto zeptali Karla Holoubka, majitele klubu:

Sledujete diskusi na internetu, nebo vás názory lidí nezajímají?
Názory lidí mě zajímaly vždy, proto internet sleduji. Fundovanou diskusi beru, ale nemohu souhlasit s ničím nepodloženými pomluvami. To odmítám. Vzhledem ke skutečnostem, že se na internetu vyskytují nepravdivé a ničím nepodložené informace o smlouvě HC Energie Karlovy Vary s KV Arénou, chtěl bych znovu zopakovat údaje, které jsou skutečné. Provoz staré haly stál HC Energii Karlovy Vary v roce 2008 částku 6,050 milionu korun plus pronájem pozemků ve výši 985 tisíc. Celkem tedy provoz vyšel na 7.035.000 korun.

Jak tedy zní smlouva na halu?
Nájemní smlouva s KV Arénou se skládá z několika částí a při podobné hokejové sezoně, jako byla ta uplynulá, zaplatí HC Energie Karlovy Vary KV Aréně částku 13 milionů. Smlouva je postavena v základních třech částech. První část je pronájem hokejových šaten a kanceláří. To je nájem celoroční za obvyklé ceny. Druhou částí je pronájem ledových ploch pro tréninky v celkovém množství 3 900 hodin za průměrnou cenu dva tisíce korun za hodinu. Třetí část smlouvy tvoří pronájem haly pro utkání v délce čtyř hodin při průměrné ceně 85 tisíc za hokejový zápas. Toto nájemné je sjednáno na třicet osm dní v roce.

A bude si HC Energie platit ceny spotřebovaných energií v hale?
Samozřejmě. Zaplatíme úhrady energií, tepla a vody dle spotřebované skutečnosti i ostrahu a úklid po utkáních. Zbylých 327 dnů v roce je KV Aréna plně k dispozici pro provozování ostatních sportovních a kulturních akcí.

Tvrzení některých lidí, že smlouva je pro KV Arénu nevýhodná, vás hodně rozzlobila. Proč?
Chtěli bychom touto cestou znovu připomenout pisatelům podobných zavádějících informací na internetu, že HC Energie není jenom mužstvo A, které přispívá k reprezentaci města, ale i dalších třináct mužstev, sdružujících na tři sta dětí, od těch nejmenších až po juniory. Ti všichni budou přece arénu také využívat. Z toho všeho vyplývá, že smlouva není pro KV Arénu v žádném případě postavena nijak nevýhodně.
HC Energie pevně věří, že její náklady, které budou o šest milionů vyšší než v letech minulých, se jí podaří kompenzovat zájmem veřejnosti o hokej, a tím i větší návštěvností našich utkání.