Lázeňská metropole žije už několik týdnů hokejem. Kdo si myslí, že ne, tak se škaredě plete. Zkuste si během zápasů, ve kterých hraje Energie, jít sednout do restaurace. Nemáte šanci. Všude jsou fanoušci.

Naposledy se o tom štamgasti přesvědčili tuto sobotu, kdy HC Energie doma porazila pražskou Spartu a vybojovala si tak postup do finále.

Ve všech známějších a navštěvovanějších karlovarských hospodách bylo sobotní téma jasné. Všude byly zapnuté televize či byla instalována plátna, na kterých běžel právě hokej.

Nálada byla výborná, obzvláště ve třetí třetině, kdy bylo už téměř jasné, že Karlovaráci postupují. „Ještě jeden! Ještě jeden!“ ozývalo se od stolů například ve SlashBaru, kde se tradičně fandí hokeji. Nával byl také v Dennis Hopper Baru, kde se rovněž scházejí fandové hokeje. I sem přišli štamgasti v zeleno–žlutých barvách.

„Lístek na utkání už jsem nesehnal. Manželka hokeji nefandí, a tak jsem se na zápas nechtěl dívat doma. Proto jsem vyrazil s partou kamarádů dívat se na hokej raději do hospody,“ vysvětloval jeden z fanoušků, který si nakonec vybral pro sledování zápasu Evropský dvůr.

Velký nápor fanoušků provozovatele karlovarských restaurací a hospod ale teprve ještě čeká, a to kvůli finálovým utkáním.

„První zápasy se Slavií se hrají doma, takže v tyto dny to bude trochu volnější. Počítáme ale s tím, že lidé se na utkání nedostanou, takže budou chtít sledovat hokej třeba i u nás. Žádný speciální program k tomu ale nechystáme,“ uvedl majitel SlashBaru Pavel Pavlů, který ale všem fanouškům radí, aby přišli včas, protože místa pro sledování zápasu už mohou být obsazená.