Včera přesně v 15 hodin byl zahájen volný prodej vstupenek na třetí a čtvrté utkání čtvrtfinálové série play off mezi Energií Karlovy Vary a Litvínovem a fronta se začala tvořit už od dopoledne.

Jedním z prvních u okénka byl i Václav Linhart z Chebu. „Přijel jsem už před polednem. Play off si s kamarády nemůžeme nechat ujít,“ líčil pan Václav.

Část fanoušků stojících ve frontě byla na prvních dvou zápasech. „V Litvínově to bylo perfektní. Stála jsem pod naším kotlem a moc jsem klukům fandila. To, že získali dvě vítězství, je super,“ přiznala se Jana Fridrichová z Ostrova.

Václav Linhart se svými kamarády fandil v jednom z barů v centru Chebu. „Do Litvínova jsem nejel. První utkání dávali v televizi, tak jsme koukali s klukama v hospodě. Druhý zápas jsem sledoval na onlajnu,“ pokračoval pan Linhart.

Do pokladny byly dány pouze lístky na stání, ale nikdo z přítomných si nestěžoval.

„Mně to nevadí. S manželem si půjdeme stoupnout. Je to i lepší. Vestoje se nám lépe fandí. Vsedě to prostě není ono,“ doplnila Jana Fridrichová, nedočkavě přešlapující u okénka pokladny.

Každý z fanoušků ve frontě věřil v postup Energie do semifinále. „Kluci to perfektně rozehráli. Můj tip na postup je 4:2 na zápasy,“ dodal Václav Linhart.

Míša Holinková se svým přítelem Michalem Janušem pravidelně na hokej nechodí. „Přišli jsme na play off. Můj táta ale chodí fandit pravidelně. Ten je na zimáku pomalu pečený vařený. On má permanentku, takže do fronty nemusel a jenom si došel v klidu pro lístek,“ vyslovila mladá slečna z Karlových Varů lehká slova závisti.

Dnes předprodej vstupenek pokračuje. Pokladny u zimního stadionu v Rybářích se pro fanoušky Energie znovu otevřou v 15 hodin. Zbylé lístky se pak budou prodávat v den utkání.