Tento radní si totiž zřejmě přivlastnil a oplotil státní pozemek. Parcelu u domu v Jenišově, kde bydlí, tak rozšířil a zahájil stavbu pilotů. A to přes to, že zmíněný pozemek má od Pozemkového fondu v pronájmu obec Jenišov.

„Budeme trvat na odstranění stavby. Nikdo ji nepovolil a pozemek je vedený jako biokoridor,“ tak zní stanovisko Pozemkového fondu, který se už případem začal zabývat. Tento úřad ale čeká, že k jednání jej vyzve karlovarský stavební úřad, pod nějž Jenišov spadá.

Podle mluvčího radnice Lukáše Pokorného ale stavební úřad vyzve k jednání ne Tomáška, ale vlastníka domu Jana Dudu, bývalého karlovarského náměstka. Právě ten prý Tomáškově přítelkyni dům pronajal a dosud ho vlastní.

„Na to má stavební úřad lhůtu třicet dní. Pak vydá stanovisko,“ uvedl mluvčí.

Pro úřady je prý záležitost velice nepříjemná. Pokud totiž Tomášek skutečně stavěl načerno a bez povolení zabral státní majetek, pak by to byl skandál.

Na stanovisko dotčených úřadů čeká i starosta Jenišova Ivan Truksa, který je na celý případ upozornil. „Pod zabraným pozemkem je kanalizace a vodovod. Právě proto máme pozemek v nájmu, abychom sem měli volný přístup,“ vysvětlil starosta. I ten předpokládá, že by měla být stavba odstraněna.