Téměř tři sta milionů korun vloží karlovarský magistrát do rekonstrukce centra lázeňské zóny a dalších ulic, parkových úprav v meandru řeky Ohře, nových cyklostezek a do opravy Lidového domu ve Staré Roli.

„Přibližně polovinu z této částky uhradíme z evropských dotací, zbytek uhradí město a například na revitalizaci promenádního prostoru části lázeňského území Tržiště jsme získali státní dotaci ve výši deseti milionů,“ uvedl náměstek primátora Tomáš Hybner (ČSSD).

Rekonstrukce centra lázeňské zóny, která začala už na podzim loňského roku, bude celkem celkem stát 140 milionů korun a dokončena bude letos v prosinci. „Vzhledem ke konání filmového festivalu zde stavební činnost utlumíme a snažíme se, aby část opravovaného úseku před Grandhotelem Pupp byla už před festivalem dokončena,“ uvedl Lukáš Jára, stavbyvedoucí z firmy Strabag, která práce provádí.

Karlovaráci zřejmě nejvíce ocení přírodní park v meandru Ohře na území bývalého zahradnictví v Tuhnicích za přibližně 40 milionů, který bude v červnu dokončen. Jeho plocha činí téměř devět hektarů a po dokončení zde vznikne cyklistická stezka, dvě vodní nádrže, sportoviště a dětská hřiště.

Stejně tak je před dokončením modernizace odpočinkového a sportovního areálu Rolava za 72 milionů. Zde budou rozšířeny sportovní a zábavné atrakce a areál bude propojen se sítí víceúčelových stezek, které vedou ze Staré Role do Tuhnic. Finišuje i rekonstrukce Lidového domu, který bude otevřen v září.