Nadšenci zimních sportů se po několika měsících opět dočkali. Skiareál Novako na Božím Daru zahájil v sobotu lyžařskou sezonu. Příští víkend budou v provozu nejspíše i další areály v regionu.

„V některých místech je až půl metru sněhu, ale někde také samozřejmě méně. Přesto jsou podmínky pro lyžaře velmi dobré, ale stále zasněžujeme,“ uvedl provozovatel lyžařského areálu Novako Jan Novák. Do areálu o víkendu zavítalo několik stovek návštěvníků. „My jsme spokojení. Myslím si, že na to, že sezona ještě pořádně nezačala, dorazilo dost lidí,“ dodal provozovatel.

V provozu jsou už také některé běžecké tratě, na kterých se ovšem ještě stále pracuje. „Na běžeckých tratích se prohánějí první vyznavači bílé stopy. Běžecké tratě nejsou upraveny strojově, jsou sjízdné po zpevněných lesních cestách,“ řekl Jan Horník, starosta Božího Daru. Ten také láká návštěvníky na místní Ježíškovu cestu.

Příští víkend zřejmě zahájí provoz také největší krušnohorský lyžařský areál Klínovec. Zde provozovatelé zasněžují sjezdovky už několik dní. „Na lyžování jsem se těšil celé léto. Dříve jsem jezdil často lyžovat do zahraničí, ale nyní už je to zbytečné, protože podmínky v některých areálech v Krušných horách jsou výborné. Také ceny jsou přijatelné,“ konstatoval Miroslav Pankrác z Ostrova.

V nejbližších dnech se začne lyžovat i v oblíbeném skiareálu v Potůčkách.