Asociace kuchařů WACS (World Association of Chef societes) zde pořádala světovou soutěž dobré krmě a umění kuchařských mistrů. Šlo vlastně o kulinářské olympijské hry. Této kuchařské olympiády se zúčastnily týmy z různých evropských států, Ameriky, ale i Dálného východu či Baham.

Nechyběly ani týmy z Česka a konkrétně jeden přímo z karlovarského hotelu Carlsbad Plaza ve složení Lukáš Paluska – executive chef, Jaroslav Václavek – Chef of the Kitchen Sorrento, Helena Procházková – Chef of the Cold Kitchen, Věra Tichá – Chef of the Pastry a Jiří Tarackey – Cook.

„Tři dny jsme se potili ve dne v noci, abychom ze sebe vydali to nejlepší a představili světu, že se v něm karlovarští kuchaři neztratí,“ řekl Deníku po svém návratu šéf týmu Lukáš Paluska. Ten zároveň ocenil práci svého kolegy pana Václavka: „Pod jeho taktovkou, protože on se ujal obrazně řečeno pultíku dirigenta našeho orchestru, jsme všichni museli odvést stoprocentní výkon potřebný pro to, abychom uspěli.“ I Paluska jako šéf týmu musel Václavka dokonale poslouchat a některé pokrmy předělat… „Nám šéfům to totiž moc nejde,“ přiznal s úsměvem Paluska.

A kuchaři z karlovarského hotelu Carlsbad Plaza se opravdu neztratili! Z devatenácti týmů světových gastronomických velmocí skončili nakonec na skvělém třetím místě.

„Radost jsme měli hned dvakrát. Za prvé kvůli celkovému třetímu místu a za druhé proto, že jsme byli nejúspěšnějším týmem z České republiky,“ raduje se Lukáš Paluska.