Právě na minerálních pramenech chce vedení obce postavit další velké lákadlo. Jak totiž informoval starosta Kyselky Josef Janát, obec se chce pustit do obnovení pramene. V současné době je už přitom veřejnosti volně přístupný Ottův pramen, který je součástí chátrajících Lázní Kyselka, jež patří firmě C. T. S. Duo. „Jedná se o pramen Jindřich, který se nachází v lokalitě mezi obecním úřadem a restaurací Na Špici,“ informuje starosta Janát.

Pramen vyvěrá na soukromém pozemku. „Na to, aby ho sami zprovoznili, si ovšem netroufali. Není to totiž jednoduché. Pramen musí mít například neustálé hygienické atesty,“ vysvětluje starosta Kyselky.

Vedení obce tak majitelům pozemku nabídlo, že si ho od nich pronajme. A vlastníci souhlasili. „Jeho úplné obnovení bychom chtěli stihnout určitě ještě v letošním roce,“ upřesňuje starosta Janát.

Dalším pokladem, o němž veřejnost zatím mnoho neví, jsou unikátní kostelní hodiny.

„Když jsme opravovali věžní hodiny v kostele v Radošově, hodinář zde našel původní stroj a opravil ho. Pracovníci Národně technického muzea následně konstatovali, že to jsou jediné dochované funkční hodiny ze 14. století v Evropě a dost možná i ve světě,“ podotýká Janát s tím, že pro unikátní hodiny zatím nebylo vybráno místo, kde budou vystaveny.

Největší dominantou tak stále zůstává dřevěný most. „Zajímavými turistickými cíli jsou však i opravená kaplička mezi Kyselkou a Dubinou, ale i Skalky skřítků,“ dodává Janát a nevylučuje, že se Kyselka připojí k okolním obcím, jež chtějí vybudovat navigační systém pro turisty.