Ve čtvrtek 30. dubna začne v Karlových Varech seriál kulturních vystoupení, který potrvá až do neděle, a který otevře letošní lázeňskou sezonu.

Už na „čarodějnice“ vystoupí například na pódiu před hotelem Thermal od 16 hodin kapely Goodfellas, Mandrage a O5 a Radeček. Večer se pak uskuteční v městském divadle koncert Karlovarského symfonického orchestru na téma „Hudba národů Evropy.“

V pátek se před Thermalem představí barmanská show a soutěž číšníků za doprovodu The Beatles Revival. Od 17 hodin pak zahraje a zazpívá Petr Spálený se skupinou Apollo. Večer se pak ve Slavnostním sále Thermalu uskuteční galakoncertní show Varhana Orchestroviče Bauera a celý večer zakončí čtvrt hodiny před desátou ohňostroj.

V sobotu 2. května bude hlavním bodem oslav svěcení pramenů a průvod družiny krále Karla IV.

Už od půl desáté vystoupí na Mlýnské kolonádě mažoretky, od jedenácté začne v chrámu sv. Maří Magdaleny slavnostní mše, po poledni dojde k vysvěcení pramenů a od dvou hodin vyráží od Císařských lázní směrem do centra průvod zakladatele Karlových Varů. V průběhu odpoledne bude zároveň u výletní restaurace Malé Versailles otevřen historický jarmark. Další pódium bude na třídě TGM u sochy Masaryka, kde v sobotu od 13:00 hodin vystoupí Rapresent, Vltavín, Swing a Goodfellas. Na scéně před Thermalem to od 15:00 hodin rozbalí Yellow, Navigators a Katarina Knechtová (dříve PEHA).

Na neděli je připravena do Tržní kolonády „otevřená karlovarská snídaně“, na třídě TGM se představí folklor v podání Dyleně a odpoledne se na Mlýnské kolonádě uskuteční koncert Karlovarského symfonického orchestru.