Jak už Karlovarský deník informoval, vedení magistrátu se rozhodlo, že prodlouží nájemní smlouvu společnosti Veso – Lázně III, která tak komplex bude moci využívat až do roku 2049.

Nájemce, společnost Veso – Lázně III, musel zároveň akceptovat nové požadavky, z nichž mimo jiné vyplývá i to, že zaplatí investice do tohoto objektu a bude se podílet také na jeho běžné údržbě, což doposud financovalo právě město. Za to měl nájemce však sám svou vlastní podmínku — že bude mít na objekt v ruce smlouvu o smlouvě budoucí kupní. Tím podle náměstka Hybnera bude mít záruku, že po roce 2049 nepřijde o vynaložené investice.

Náměstek Hybner už před časem uvedl, že proto budou Lázně III vyvěšeny k prodeji a ve standardním výběrovém řízení bude pak určen skutečný vítěz, o kterém rozhodne nabídnutá cena. Upozornil však zároveň, že o prodej Lázní III může zažádat vedle společnosti Vesa kdokoliv.

„Prodej na Lázně III je vyvěšen asi týden, a to až do poloviny února, tedy na šedesát dnů. Materiál by měl být projednán v zastupitelstvu už na březnovém jednání,“ doplnil náměstek primátora.