Střední odborná škola logistická v Dalovicích je příkladem toho, že v dnešní době se opět začínají často skloňovat slova etika a charitativní činnost. Učitelé na tyto pojmy rozhodně nezapomínají, a proto se podobným aktivitám ve škole dává velký prostor a věnuje pozornost. „Na seznámení žáků s etikou rozhodně nezapomínáme. K tomu nám pomáhá speciální modulační výuka,“ konstatovala učitelka Věra Janovičová.

Kromě výuky se však škola podílí i na mnoha dalších aktivitách. „Například jsme se zapojili také do adopce na dálku, přispíváme desetiletému chlapci z Ugandy, který by se chtěl stát inženýrem. Snažíme se ho tedy podporovat v této profesní dráze. Také si s ním se studenty píšeme dopisy, které se poté rozebírají v rámci výuky angličtiny,“ doplnila Janovičová.

Škola také spolupracuje s Domovem pro osoby se zdravotním postižením z Mariánské. „Například jsme asistovali při jejich vánoční akademii, společně jsme také vyrazili na exkurzi a podobně. Jsme rádi, že i tímto způsobem můžeme studenty zapojit do činnosti pro ostatní lidi. Zároveň se zapojujeme také do nejrůznějších celorepublikových sbírek. Je toho celá řada,“ dodala učitelka.

Jednou ze studentek, které mají z podobných aktivit radost, je i maturantka Lucie Scheerbaumová. „Tak určitě jsem moc ráda, že se naše škola o podobné věci snaží. Pomáhá nám to uvědomit si, že je potřeba myslet i na druhé, a když to jde, tak pomoci,“ řekla studentka.