Vedení magistrátu už se ozvali zájemci, kteří by si chtěli budovu pronajmout. Rada města o ukončení nájmu přitom rozhodla teprve před 14 dny.

„Od té doby jsme už obdrželi dvě nabídky na pronájem,“ uvedl náměstek primátora Tomáš Hybner (ČSSD). Ten odmítl upřesnit, o jaké konkrétní subjekty jde. „Můžu pouze říci to, že jde o školy a že jedna je místní a jedna přespolní,“ upřesnil náměstek Hybner.

Vysoká škola dostala výpověď z pronajatých městských prostor proto, že včas radnici nepředložila projekt na rekonstrukci bývalé základní školy. Budovu dostala do nájmu v první polovině roku 2006. Studii měla dodat několik měsíců poté, nestalo se tak, za což dostala od města pokutu ve výši čtyřiceti tisíc korun. Tu však uhradila jen z poloviny a žádala město o odpuštění zbytku a prodloužení termínu pro předložení studie.

Radní jí první žádost zamítli, ve druhé jí vyhověli. Ani po opakovaném prodloužení termínu však škola své závazky vůči městu nesplnila.

Současný kvestor Václav Lupínek, bývalý karlovarský radní za ODS, před 14 dny pro Deník uvedl, že se v této věci pokusí s městem ještě jednat. Podle Hybnera se však tak do současné doby nestalo.

„Samozřejmě chceme v této věci s vedením města ještě jednat. Projekt už máme zpracovaný a jsme i finančně připraveni ho zrealizovat,“ poznamenal ve čtvrtek 29. ledna Lupínek. Podle něho je totiž důležité, že škola je první vysokou školou na území Karlových Varů.

„Tu využívá patnáct set studentů. Naše současné kapacity takovému velkému množství lidí však nestačí. Proto jsme si pronajali bývalou základní školu. I proto musíme nyní využívat sál v Alžbětiných lázních, kam se vejde sto padesát lidí,“ dodal Lupínek.