Už za devět dnů poprvé Karlovaráci vyzkoušejí prostředí nové multifunkční haly. Kdo bude ale za její chod zodpovědný? Kdo se bude starat o zajištění kulturních a dalších akcí?

„Máme čtyři úseky, přičemž pouze jeden z nich, konkrétně technický, má více zaměstnanců,“ říká ředitel KV Areny Zdeněk Sysel (ODS), který byl do této funkce zvolen teprve před časem a bude ji zastávat i nadále.

„Koordinaci programu v obou halách, přesně úsek produkce, bude mít na starost Hana Petrželková, která tuto pozici obsadila už letos v únoru. Úsek PR a marketing je obsazen už více než jeden rok Tomášem Vránou, který připravuje webové stránky, materiály pro partnery, dodává také informace pro média. Mluvčím KV Areny ale není, na dotazy novinářů odpovídá ředitel, tedy já,“ upřesňuje Sysel.

Dalším úsekem v kongresovém centru je bezpečnostně provozní, v rámci kterého má technik – Hana Musilová, která nastoupila letos na jaře, na starost dodavatelsko - odběratelské vztahy či požární a bezpečnostní předpisy. „Vedoucí technického úseku Zdeněk Houdek nastoupil 1. listopadu loňského roku. Od letošního jara postupně postavil tým technického úseku, který se nyní zaškoluje na technologiích, s nimiž bude dále pracovat,“ pokračuje ředitel KV Areny.

Během léta tento pracovní kolektiv doplní podle něho také několik pokladních, s nimiž budou prý většinou sepisovány dohody o pracovní činnosti. „Čas ukáže, zda jsou všechny úseky dostatečně personálně naplněné, nebo bude třeba některý posílit. Chceme ale udržet společnost vždy do pětadvaceti zaměstnanců,“ poznamenává Sysel s tím, že KV Arena si proto řadu činností zajišťuje prostřednictvím externích dodavatelů. „Například jde o účetnictví, zajištění úklidu, ostrahy, ale i provoz restaurací, audiovizuální režii haly či správu informačních technologií,“ upřesňuje ředitel Sysel.

K outsourcingu se podle něho KV Arena rozhodla zejména z ekonomických důvodů. „Tyto činnosti jsou totiž buď náročné na personální zajištění a je třeba mít určité zkušenosti s těmito činnostmi, nebo jsou velice nepravidelné, a držet pravidelné fixní náklady by bylo neekonomické. Zastáváme filozofii, že pokud jsou služby cenově a kvalitativně konkurenceschopné v regionu, preferujeme regionální nebo místní dodavatele,“ konstatuje Sysel.

Trochu jiný scénář zvolila KV Arena ohledně zajištění kulturních akcí. V tomto případě totiž nemá hala uzavřenou smlouvu s žádnou agenturou.

„Očekáváme spolupráci s firmou Vlny, která je podle nás významnou regionální agenturou v této oblasti. Předpokládáme, že bude mít zájem pořádat koncerty i v KV Areně. Kvůli tomu se konala již řada jednání. První akce, kterou tak spoluorganizuje tato agentura pana Suchana, se koná 10. července. Půjde o ukázky bojových sportů a rockový koncert pod názvem KV Arena Max. Další akci chystá pan Suchan na 30. říjen. Mělo by jít o rockový koncert, zatím ovšem neznáme interpreta, smlouva mezi ním a agenturou je prý teprve před podpisem,“ dodává.

V organizační struktuře KV Areny bude i nadále mít největší váhu valná hromada, poté jednatelé a až pak ředitel kongresového centra.