Úředníci měli kancelář na novorolské radnici i přímo v závodě, lidí chodily stovky. Úředníci se dnes přesouvají do Klášterce a v pátek do Chodova.

„Během pondělka se shromáždilo tři sta padesát žádostí, dnešek zatím spočítaný přesně nemáme,“ konstatovala v úterý 28. července Alice Kalousková, vedoucí kontrolně právního oddělení karlovarského úřadu práce.

„Během dneška a zítřka budeme v Klášterci a v pátek v Chodově. Celkově očekáváme žádosti od 1 300 lidí z Karlovarského porcelánu a od 200 lidí z Concordie. Lidé, kteří se na tato místa nedostanou, pak mohou žádat přímo na úřadě v Karlových Varech. Mají lhůtu dva měsíce,“ dodala vedoucí oddělení.

Lidé se prý nemusejí bát, že by na úhradu dlužných mezd čekali dlouhé měsíce. „Vyřízení by mělo trvat zhruba čtyři až pět týdnů. Rozhodně by to tedy nemělo trvat příliš dlouho,“ konstatovala Kalousková.

„Jsem rád, že konečně získám peníze, už jsem ani nedoufal, že výplatu za odpracované šichty ještě někdy uvidím. Byly to těžké měsíce, tak snad se nyní vše už obrací k lepšímu,“ uvedl jeden z bývalých zaměstnanců novorolské porcelánky.