Jediná zastávka, která na odklon doplatí úplně, bude u Elity. Změny se dohromady týkají osmi linek městské hromadné dopravy.

Potvrdil to Pavel Bohánek, ředitel karlovarského dopravního podniku. „Z důvodu druhé etapy rekonstrukce Sokolovské a úplného uzavření její části dojde od soboty 10. ledna až do dokončení rekonstrukce k odklonu linek číslo 1, 14, 15, 19, 22 a 51,“ konstatoval ředitel.

Linky číslo 1, 15 a 22 v úseku Tržnice a Rozcestí u Koníčka pojedou přímo bez zastávky po průtahu. Autobusy 11, 19 a 21 nepojedou přes zastávku Elite, ale přes Horní nádraží. Noční autobus číslo 51 nepojede přes zastávku Elite.

Na všech linkách podle ředitele Bohánka zůstává jízdní řád původní, pouze jsou některé zastávky vynechány. Na linkách 14, 19 a 21 jsou odjezdy ze zastávky Horní nádraží shodné jako původní odjezdy ze zastávky Elite.

Karlovarský Dopravní podnik se prý zatím nesetkal s tím, že by v souvislosti s těmito nutnými úpravami tras přicházely stížnosti. „Už při první etapě rekonstrukce Sokolovské tyto odkloněné trasy takto fungovaly, a problémy s tím nebyly. Lidé měli pochopení a uznali, že jinak se situace vyřešit nedá. Doufáme tedy, že budou takto vstřícní i od 10. ledna a vše bude v pořádku,“ uvedl ředitel Dopravního podniku.