Jak vidíte ekonomiku provozu karlovarské multifunkční arény? Bude její provoz ekonomicky soběstačný?
Domnívám se, že provoz soběstačný nebude. Budeme se ale samozřejmě snažit, abychom se přibližovali ekonomické soběstačnosti, rozdíl bude pak hradit město, případně budeme hledat další zdroje, jako evropské prostředky, dotace z ministerstev apod. Nutné je ovšem říct, ekonomická soběstačnost bez dotace města není hlavní prioritou. Jedná se o veřejnou akci, která bude významně přispívat k propagaci města a regionu v České republice, v zahraničí. Díky akcím v aréně se k nám do města dostanou jak diváci, tak významné osobnosti a účastníci akcí z různých branží, kteří by třeba do města jinak nepřijeli. To jistě přinese městu a podnikatelským subjektům obchodní příležitosti. Navíc bohatý program bude jistě silně přispívat k patriotismu ve městě a regionu.

Jak to myslíte?
Pro patriotismus se toho v regionu a městě cíleně a dlouhodobě dělá málo. Pokud v lidech budeme budovat patriotismus, budou zde žít radši, budou aktivněji v regionu vytvářet podnikatelské a pracovní příležitosti. To vše jsou hodnoty, které lze jen těžko vyčíslit, ale rozhodně vyváží několikamilionovou dotaci na provoz! Domnívám se tedy, že několikamilionová dotace z veřejných prostředků na provoz je prorůstovou investicí. Navíc chceme zachovat cenově dostupné vstupné na akce, na služby, jako občerstvení atd.

Jaké akce budete zajišťovat? Plánujete už konkrétní program?
Sami budeme zajišťovat akce včetně programu minimálně. Vidím to tak na tři až čtyři akce, zejména pro město nebo kraj, ročně. Budeme ale podnajímat arénu pro velké produkce a těm nabízet naše služby, jako prodej vstupenek, přípravu pódia, zvuku, světel, regionální kampaně pro akce a tak dále. To bude jeden ze zdrojů našeho příjmu.