Práce na multifunkční hale – KV Areně se úspěšně blíží ke svému konci, což může potvrdit každý, kdo kolem haly v poslední době projížděl. Dokončují se vnější terénní úpravy, funguje nová kruhová křižovatka u tuhnické čerpací stanice, která bude sloužit návštěvníkům haly, připraveny jsou i podzemní garáže. Uvnitř hal se už uklízí, veškeré instalované technologie jsou odzkoušeny a připraveny – energetika, chlazení, osvětlení, audiovizuální prostředky včetně multimediální kostky, vše je na svém místě.

Vše směřuje k tomu, abychom mohli 19. června halu otevřít slavnostním galavečerem, na který samozřejmě zveme všechny z Karlových Varů i širšího okolí. Vstupenky budou stát symbolických padesát korun a k dispozici budou od příštího týdne ve vybraných předprodejích, to včas upřesníme. Zároveň bude celý víkend 18. – 20. června uvnitř Areny i v jejím nejbližším okolí patřit tradičnímu For Archu.

Vedení města i KV Areny se v této závěrečné fázi schází minimálně jednou týdně, společně řešíme všechny průběžně vznikající problémy. Abychom prověřili bezpečnostní opatření KV Areny, připravujeme v ní ještě před otevřením cvičení složek Integrovaného záchranného systému.

Co se týče dalšího rozvoje areálu, ještě letos zahájíme stavbu plaveckého bazénu a přilehlého parkoviště, dokončen bude do konce příštího roku. V plánu je také stavba sportovní haly pro míčové sporty, projekt se zatím připravuje, předpokládaný začátek stavby je nejdříve v příštím roce. Obě dvě tyto sportovní stavby jsou součástí Integrovaného programu rozvoje města. Do něj patří také projekt Meandr Ohře, který počítá se vznikem sportovišť, navázáním na cyklostezky ve městě a s novými prostory pro volnočasové aktivity. Část Tuhnic mezi Dvorským a Tuhnickým mostem se tak stane koncepčně sladěným územím, určeným pro sport, kulturu a volný čas.