Ano, knihovna ve spolupráci se svými partnery připravila projekt s názvem Prázdniny v knihovně. Na každé všední dopoledne od 12. července do 23. července je pro děti připraven zajímavý program. Na své si přijdou jak ti nejmenší prvňáčci, tak i středoškoláci.

Všechny aktivity v rámci Prázdnin v knihovně budou probíhat v prostorách budovy krajské knihovny ve Dvorech, popřípadě v jejím nejbližším okolí, to je v areálu krajského úřadu. V rámci projektu proběhnou přednášky a besedy na zajímavá témata, jako jsou například ekologie, astronomie, práce městské a státní policie, hasičské záchranné služby a řada dalších. Chybět nebudou ani praktické ukázky, interaktivní hry a soutěže. Všechny akce jsou samozřejmě zdarma pro děti i jejich doprovod.

Program na každé dopoledne je podle svého zaměření určen pro určitou věkovou skupinu dětí. V této souvislosti je třeba konstatovat, že zejména ti mladší by se měli programu účastnit s doprovodem dospělého. V průběhu konání akcí Prázdnin v knihovně za děti odpovídají jejich zákonní zástupci. Program všech akcí a přednášek je k dispozici na internetových stránkách knihovny.