Výrobci z Karlovarského kraje mohou své produkty přihlašovat nejpozději do úterý 10.srpna.Výrobek musí splňovat tři základní pomínky. Jednak, že potravinářský nebo zemědělský výrobek, který je předmětem žádosti o udělení značky musí být vyrobený z tradičních surovin a v našem regionu. Navíc podíl tuzemských surovin musí tvořit minimálně 70 procent. Hlavní složka potraviny musí být ovšem celá tuzemského původu.

Soutěžit se bude v celkem pěti kategoriích a to mléko a mléčné výrobky, pekařské a cukrářské výrobky, mastné výrobky, alkoholické a nealkoholické nápoje, ovoce a zelenina a ostatní výrobky.

Výrobce, který získá značku Regionální potravina, tak bude moci čtyři roky využívat označení na svých výrobcích, tedy logo, které bude mít přiděleno. Výhodou je také to, že tato značka bude v rámci možností propagována v tiskoviných Karlovarského kraje a nějakým dalším podobným způsobem.