„Porcelánka je prodaná. Jméno vítěze zatím nechci říci, abych o výsledcích jednáních nejdříve informovala ostatní účastníky řízení. Firma, kterou věřitelé vybrali, už o tom ví. Před chvíli jsem mluvila s jejich zástupci,“ uvedla Záveská s tím, že bližší informace poskytne médiím až zítra.

Kupcem je plzeňská firma Hengis, jež se má v brzké době stát i vlastníkem Karlovarského porcelánu, sesterské firmy Concordia, který také skončil v konkurzu. Deníku to potvrdil předseda představenstva Hengisu Michal Bíman.

„Ano, jsme vítězové. Jsme rádi, že to takto dopadlo,“ reagoval Bíman. Výši kupní ceny odmítl stejně jako správkyně Záveská prozradit. Ta ale doplnila, že o Concordii se ucházely celkem tři subjekty.

„Zatím nevím, kdy podnik převezmeme. Tento týden o tom budeme se správkyni diskutovat. Věc je pro nás v tuto chvíli příliš čertsvá, abychom mohli zaujmout stanoviska,“ podotkl Bíman.

Horká novinka to byla i pro samotné zaměstnance Concordie. Místopředsedkyně odborových svazů Vlastimila Kochová zatím nedokázala říci, co to bude pro pracovníky znamenat. „Každopádně je dobrou zprávou, že věřitelé konečně o kupci porcelánky rozhodli,“ dodala Kochová.