Tak by se dala shrnout současná situace kolem tohoto historického objektu. A to přes to, že primátorka Veronika Vlková (ODS) s hejtmanem Josefem Pavlem už 4. července slavnostně podepsali smlouvu o předání této unikátní nemovitosti města Karlovarskému kraji. Kde jinde než v Císařských lázních samotných.

„Karlovarský kraj nemá Císařské lázně na katastru dosud zapsány, protože žádat o vklad v tuto chvíli nemá smysl. Návrh na vklad učiníme na katastrálnímu úřadu až bude plomba z majetku města odstraněna,“ uvedl Petr Horký, náměstek Karlovarského kraje. Podle něj se ve čtvrtek konala první schůzka městských a krajských úředníků přímo v objektu. „Sešli jsme se na první obhlídku, abychom zjistili rozsah věcí, které bude kraj od města přebírat,“ vysvětlil náměstek.

Karlovarský kraj nebyl informován o tom, že Karlovy Vary zablokovaný majetek kvůli nesplacenému dluhu. A to právě kvůli datu na podpisu smlouvy o prodeji objektu. Karlovy Vary se plombou nikomu nepochlubily a radnice na přímý dotaz, kdy byl majtek zabokován, sdělila, že v červenci.

Jak se nám podařilo zjistit, návrh na obstavení městského majetku šel k soudu 13. června a zablokován byl 17. července.

„Při podpisu smlouvy na Císařské lázně, což bylo 4. července, o tom musel magistrát vědět. Stejně tak měli být informováni městští zastupitelé, kteří o prodeji rozhodovali 17. června, kdy se konalo poslední předprázdninové zasedání karlovarského zastupitelstva,“ uvedl zdroj, který si nepřál být jmenován.

Karlovarský magistrát naopak tvrdí, že Císařské lázně nemá Karlovarský kraj na katastrálním úřadu zapsány proto, protože městu neuhradil všechny úkony převodu, k nimž se smluvně zavázal.

To ale náměstek Horký striktně odmítl. „Karlovarský kraj vše uhradil. Kvůli dovoleným šlo jen o týdenní zpoždění,“ zdůraznil.