Velkolepé bylo už zahájení akce, kterého se ujala trojice významných představitelů podporovatelů POHÁRKU – generální ředitel Sokolovské uhelné Ing. Jaroslav Rokos, tajemnice MěÚ v Sokolově Mgr. Miroslava Kurcová a symbol nezlomné vůle a bojovnosti, žokej Josef Váňa.

„Všichni tři popřáli plavcům hodně úspěchů a vynikající výkony a přání určitě zabralo. Určitě u všech 29 plavců našeho klubu, kteří ´sekali jeden osobák za druhým´,“ neskrývala nadšení hlavní organizátorka akce, předsedkyně pořádajícího SK Kontakt Karlovy Vary Štěpánka Řehořková.

„Doslova fantastická atmosféra se vytvořila při závodech štafet, ve kterých naši plavci podali výkony na hranici svých možností a obhájili tak loňské umístění našeho družstva na stříbrné příčce.“

Důvodem ke spokojenosti ale nebyly jenom výkony domácích plavců. „Pohárek se vydařil i po stránce organizační. Program závodu se 127 startujícími ve všech paralympijských disciplínách byl velmi nabitý, doslova celodenní maraton. Že se nám podařilo dodržet časový harmonogram, na tom má zásluhu řada lidí, kterým bych tady chtěla poděkovat. Snad nejvíc se o hladký průběh závodů zasloužili bezchybným výkonem rozhodčí v čele s hlavním rozhodčím Ondřejem Kočovským, své také sehráli skvěle sehraní muži z Vodní záchranné služby Sokolov, kteří kromě své práce záchranářů pomáhali při nandavání a vyndavání plavců do bazénu a z bazénu. Dík patří samozřejmě i všem členům SK Kontakt Karlovy Vary, profesionálům i dobrovolníkům, kteří se na přípravě a realizaci Pohárku podíleli,“ nezapomíná na nejbližší spolupracovníky Řehořková.

Stejně jako závody samotné se vydařila i společenská část Pohárku. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo v Kongresovém sále lázeňského hotelu Thermal za účasti karlovarského střediska KONTAKT bB i nejvýznamnějších podporovatelů akce, mezi které patří města Karlovy Vary a Sokolov a firma Toyota AUTO EDER. Spolu s nimi předávali medaile i šestinásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa a čtyřnásobný paralympijský vítěz v plavání Martin Kovář.