Na největší pokerový turnaj jižní polokoule, Aussie Millons v australském Melbourne, se kvalifikoval karlovarský hráč pokeru Ota Hrdina. V sobotu odlétá, aby se v rámci pětidenního klání utkal s nejlepšími karbaníky světa.

„Budou tam všechny mé karetní idoly. Rád bych se pozdravil třeba s Gusem Hansenem,“ řekl úspěšný hráč. Do turnaje se Hrdina kvalifikoval prostřednictvím internetu. Takříkajíc naživo si to rozdá s přibližně tisícovkou dalších hráčů. „Už jenom to, že jsem se do Austrálie kvalifikoval, považuji za úspěch. Na regionální úrovni mi poker vcelku jde, ale teď letím mezi nejlepší profíky. Jestli se mi podaří uspět, záleží hodně na štěstí. Samozřejmě bych rád uspěl,“ řekl nejlepší hráč Carlsbad Poker Clubu v kategorii Cash Game.

Nejde ovšem jenom o hru samotnou. Vítěz turnaje si totiž na své konto připíše kulaťoučkou sumu v australských dolarech.

„Na pokeru je krásné to, že i amatér může uspět v konkurenci profesionálů. S Federerem si tenis těžko zahrajete, s Woodsem golf také. Ale pokud padne karta, může i amatér porazit nejlepšího profi hráče světa. Otovi držím palce. Jeho výkon je vyzdviženíhodný,“ říká o pokeru a o úspěchu karlovarského hráče Martin Douša, prezident občanského sdružení Carlsbad Poker Club.

Karlovarští vyznavači hry Texas Hold´em No Limit Poker na začátku roku hodnotili uplynulou sezonu. „Zúčastnili jsme se celkem 39 turnajů, v rámci kterých zasedlo ke stolům 142 hráčů. Z toho bylo 12 žen,“ řekl Douša. Vedle Oty Hrdiny, který byl nejlepším hráčem Cash Game (hra o peníze), se v turnajích prosadili i Petr Klíma (3. místo mezi turnajovými hráči karlovarského klubu), Martin Douša (2. místo) a Daniel Herold (1. místo). „Doufám, že nadcházející sezona bude stejně tak dobrá a vyrovnaná,“ řekl po vyhlášení výsledků Daniel Herold.

Slavnostní večer karlovarských pokeristů vyvrcholil turnajem pro desítku nejlepších hráčů. V něm si nejlépe vedl Martin Semotam.

Carlsbad Poker Club vznikl před více než rokem v karlovarské restauraci U Zlatého karase, kde se hráči pokeru každý týden scházejí nad hracími stoly. Na otázku, kolik členů klub má, jeho ředitel Martin Douša odpověděl: „Stabilně se nás schází asi dvacet. Jenomže jsme organizací otevřenou, takže každý, kdo si přijde zahrát, je na ten večer členem klubu.“