Tyto dokumenty mají sloužit k tomu, aby bylo jasnější, jestli si radní mohli na drahé vozy, hypotéky a koupi domů vydělat díky svým placeným funkcím.

„Kdo měl majetková přiznání podle zákona odevzdat, tak učinil a všichni termín stihli. Jen někteří se opozdili o jeden den,“ uvedl Jakub Kaválek, mluvčí karlovarského magistrátu. Jediný, který tak neučinil, je podle Kaválka Josef Bečvář, vedoucí interního oddělení a vnitřní kontroly. „Ten tak ale podle zákona učinit nemusel. To jsme si ověřili na příslušných ministerstvech,“ dodal Kaválek.

Josef Bečvář uvedl, že si není vědom skutečnosti, že je jediný, kdo toto prohlášení nepodal, neboť do příslušného registru nemá přístup.

„Podstatné ovšem je při podávání tohoto čestného prohlášení naplnění zákonných podmínek. Vzhledem ke skutečnostem, že jako vedoucí odboru jsem v roce 2008 nebyl příkazcem operace ve smyslu zákona o finanční kontrole, ani jsem se bezprostředně nepodílel na rozhodování při veřejných zakázkách, ani jsem nevydal rozhodnutí ve správním řízení a konečně ani jsem se nepodílel na trestním stíhání, nevztahuje se na mne povinnost podávat čestné prohlášení dle zákona o střetu zájmů,“ dodal.