„Zrovna jsem doma luxovala a uklízela. Začaly mi chodit na mobil SMS zprávy, tak jsem si opravdu myslela, že si ze mě někdo vystřelil. Až poté jsem si na internetu ověřila, že je to pravda,“ říká Jana Suchá.

Svůj mandát nikomu jinému přepustit nechce. „Voliči mi dali důvěru a budu se je snažit nezklamat. Cítím velkou zodpovědnost,“ dodává čtyřiatřicetiletá advokátka z Ostrova.

Její úspěch u voličů podle ní může souviset s její advokátní prací. „Mám celkem dost spokojených klientů, kteří mi mohli dát hlas,“ konstatuje Suchá.

Nyní ji čekají nejrůznější jednání a také seznámení s chodem a fungováním parlamentu. „Zkušenosti s tím nemám, ale budu se snažit vše naučit co nejlépe a zůstat slušná k voličům i kolegům z parlamentu. Také teď budu řešit, jak to udělám se svou advokátní praxí, zda ji nějakým způsobem přeruším a podobně. Chci i nadále zůstat otevřená k lidem a v Karlových Varech si zřídit svou poslaneckou kancelář,“ plánuje budoucí poslankyně.

Výsledek voleb ji mile překvapil. „Jsem velmi potěšená i celkově. Lidé totiž dali šanci novým tvářím a nevolili opět politické dinosaury. Nečekala jsem, že to takto dopadne,“ hodnotí volby Suchá.

O tom, s kým bude v parlamentu spolupracovat, zatím příliš mluvit nechtěla. „To je předčasné zatím řešit. Ztotožňuji se ale s předsedou Radkem Johnem, který říká, že je ochotný jednat s kýmkoliv vyjma komunistů,“ nastiňuje Jana Suchá.