Desítky slibů, spousta projektů i velké nápady. Tyto věci už spoustu let provázejí Horní nádraží v Karlových Varech. Tomu by se snad už konečně mělo začít blýskat na lepší časy, protože České dráhy přislíbily, že se v dohledné době do rekonstrukce nádraží pustí, a to především z vlastních finančních zdrojů.

„Připravujeme totální rekonstrukci, protože nádraží opravdu není v dobrém stavu. Počítáme, že do několika měsíců představíme vizualizaci toho, jak bude nádraží vypadat a postupně ji představíme,“ uvedl generální ředitel Českých drah Petr Žaluda. Podle něj by měly opravy začít nejpozději začátkem příštího roku. „Záleží na stavebním povolení a dalších věcech, ale myslíme, že dále čekat už není možné,“ dodal ředitel Žaluda.

Do projektu se zapojí také město Karlovy Vary. „Jsme rádi, že do toho dráhy chtějí jít a budeme podporovat rekonstrukci a zkrášlení i okolí nádraží tak, aby to bylo vše skutečně komplexně řešeno,“ potvrdil Tomáš Hybner, náměstek karlovarského primátora.

Otázkou ovšem zůstává, zda se do oprav zapojí také Správa železniční dopravní cesty, která spravuje nástupiště a koleje. „Ti se zatím rekonstrukcí příliš zabývat nechtějí, podle nich až tak v roce 2018, ale budeme se snažit, aby změnili názor a šli do projektu dříve. Pomoc nám v tom přislíbil také Karlovarský kraj. Budeme intenzivně spolupracovat a snad se to povede,“ dodal náměstek Hybner.