Čtyřicetiletý Werner Hauptmann se do Karlových Varů vrací ze zahraničí. Poslední dva roky pracoval jako ředitel kanceláře pro zastoupení Karlovarského kraje v Bruselu. V Karlových Varech žije od svých osmi let a zkušenosti ze své zahraniční stáže chce využít i na postu primátora.

My jsme se ho krátce po zvolení primátorem zeptali:

Jaké budou vaše priority?
Chtěl bych změnit přístup k občanům. Je třeba jim důsledně představovat naše projekty, vyslyšet jejich názory a více se věnovat okolním karlovarským čtvrtím.

Do funkce nastupujete ve složité době a čeká na vás řada problémů. V krajské koalici stojí ČSSD proti ODS, která je v opozici, zatímco v Karlových Varech jsou tyto dvě strany v koalici…
Přestože připouštím, že to je tak trochu schizofrenní, nemám obavy z komunikace s krajem. Myslím, že s novým hejtmanem Josefem Novotným najdeme společnou řeč. Složení krajského zastupitelstva je sice jiné, ale většinu politiků znám z doby svého působení na krajském úřadě.

Někteří karlovarští zastupitelé dnes kritizovali stoupající počet heren ve městě. Jaký je váš názor na tuto problematiku?
Toto téma je určitě k diskuzi. Zatím je však předčasné se k němu vyjadřovat.

Dnes jste uvedl, že chcete prověřit stav financí na karlovarském magistrátu. Kým?
Rozhodně tuto práci nezadáme odboru vnitřního auditu magistrátu. Audit a zhodnocení městských financí provede externí firma.

Někteří zastupitelé vás kritizovali za to, že jste o podporu pro své zvolení primátorem žádal komunisty.
Já jsem KSČM o podporu nežádal ani neprosil. Když jsem se dozvěděl o své nominaci na post primátora a přijal ji, považoval jsem za slušnost jít za zastupiteli, představit se a nastínit jim své priority.

Kdy do funkce nastoupíte? Dnes?
Zítra. Na magistrátě se sejdu s tajemníkem Jiřím Vávrou a seznámím se s chodem odboru kanceláře primátora. Pak se sejdu s vedoucími jednotlivých odborů.

Chystáte nějaké personální změny na radnici?
Zatím ne.