Policie pokročila ve vyšetřování záhadné smrti teprve šestnáctiletého Oldřicha Sarkányho z Karlových Varů. Jeho tělo bylo nalezeno 5. července v řece Ohři pod Ostrovským mostem. I když policisté ve vyšetřování postoupili, i nadále odmítají k případu poskytnout podrobnější informace s ohledem na věk mladíka.

„Vyšetřování ještě nebylo ukončeno. Už nyní ale můžeme říci, že ohledně smrti tohoto mladého muže nebylo zjištěno cizí zavinění,“ informoval policejní mluvčí Pavel Valenta.

Ten však právě s ohledem na nezletilost mrtvého odmítl sdělit, co bylo tedy možnou příčinou smrti. „Vyšetřování ještě není u konce. Podrobnosti ale sdělit nemůžeme,“ dodal mluvčí.

I když policie vyloučila cizí zavinění, blízcí šestnáctiletého Oldřicha tomu příliš nevěří.

O cizím zavinění spekulovali jeho přátelé už začátkem července. Olda šel tehdy ze zahájení filmového festivalu, odkud se vydal na diskotéku Irská na Růžovém Vrchu.

„Proč se následně ocitl na Ostrovském mostě, nevím. Slyšel jsem ale, že ještě stačil napsat své přítelkyni textovou zprávu,“ svěřil se v polovině července jeden z kamarádů Oldřicha Sarkányho a ohledně řečí, které kolem smrti Oldy kolovaly, dodal: „Povídá se kdeco, ale nikdo neví, co se vlastně tenkrát stalo. Údajně měl na těle pohmožděniny a poloha, ve které ho v řece našli, neodpovídala poloze dopadu.“