Prostranství kolem Dvořákovy ulice ve Staré Roli, kde žije nejvíce obyvatel této karlovarské čtvrti, by už nemuselo vypadat zanedbaně. Vedení magistrátu se totiž rozhodlo, že právě tuto lokalitu zvelebí. Investovat do této akce chce desítky milionů korun. S finanční stránkou by mělo městu pomoci ministerstvo pro místní rozvoj se svým integračním operačním programem, ze kterého je možné čerpat dotace. Máto ale své proti.

„Jsme malým městem, abychom na tento program ministerstva dosáhli. Jestli chceme tuto akci realizovat, budeme se muset spojit s vlastníky sousedních nemovitostí,“ informoval náměstek karlovarské primátorky Tomáš Hybner (ČSSD).

Jednání s vlastníky okolních domů se zástupci radnice se uskutečnilo už minulý týden. Na něm je náměstek Hybner ubezpečil, že za rekultivaci prostranství Dvořákovy ulice nic platit nebudou. „Pokud by oni byli příjemci dotace, přesto by nemuseli platit nic za spoluúčast. My je k přijetí dotace ale potřebujeme,“ upřesnil Hybner.

A o co by konkrétně mělo ve Dvořákově ulici jít?

Mělo by tu dojít k opravě chodníků a refýží. Na řadu by však měla přijít i revitalizace veřejných ploch, výstavba odpočinkových zón a nových hřišť.

„Celkové náklady na tuto akci činí sto až sto padesát milionů korun, přičemž spoluúčast města by byla třicet procent,“ dodal Hybner s tím, že k samotné realizaci by mělo dojít v roce 2010. Do konce roku chce radnice podat žádost o dotace na ministerstvu.

Pokud budou Karlovy Vary úspěšné, bude podle Hybnera zrevitalizována lokalita kolem celého sídliště až k louce U Vysílače. Důvodem, proč přichází na řadu právě tato lokalita, je fakt, že toto území bylo dlouho neudržované.