Organizátor akce Jiří Šindelář slibuje, že půjde o největší zahradnickou akci v Karlovarském kraji.

Zahrada, která se nachází v těsné blízkosti kláštera Teplá, bude ve zmíněných dnech otevřena pro veřejnost od 9 do 17 hodin.

„Po všechny dny konání akce je připraven bohatý program, takže si lidé mohou opravdu vybírat. Návštěvníci si mohou prohlédnout zahradnické výpěstky, dozvědět se více o zahradní architektuře, zahradní mechanizaci, bioproduktech a biovýpěstcích, ochutnat biobylinkové čaje, zhlédnout květinové show spojené s módní přehlídkou, vyzkoušet si vázat kytice, navrhovat zahradní kouty nebo si jen tak posedět při divadelních představeních a hudební produkci,“ láká případné zájemce Šindelář.

Součástí Dne otevřených dveří bude i výstava drobného zvířectva a představení činnosti neziskových organizací.

A právě jednou z neziskových organizací, které se budou v Teplé prezentovat, je také sdružení Český západ, které pomáhá romské komunitě v Dobré Vodě na Toužimsku. Jak informovala mluvčí sdružení Eva Haunerová, lidem se tu během všech tří dnů představí Romský taneční kroužek.

„Na této největší zahradnické akci v Karlovarském kraji vystoupí členové kroužku od pátku do neděle hned několikrát. Během krátkých vstupů zatančí nejen romské tance, ale předvedou také hip hop nebo břišní tance,“ upřesňuje mluvčí sdružení.

Zájemci si také budou moci ve stánku zakoupit výrobky textilní dílny občanského sdružení Český západ, jež romský kroužek v Dobré Vodě organizuje. „Děvčata a chlapci nejrůznějšího věku z Dobré Vody se schází v sídle Českého západu několikrát do měsíce, aby trénovali různé tance na romskou, latinskoamerickou, hiphopovou, ale i orientální hudbu,“ přibližuje náplň kroužku Klára Berkyová z Českého západu, která se jeho vedení věnuje již pět let.

„Na této akci v Zahradě Teplá budeme letos tančit již počtvrté a doufáme, že diváky naše vystoupení zaujme,“ uzavírá Berkyová.

Návštěvníci akce se mohou těšit vždy mezi 9. a 17. hodinou i na další doprovodný program, jako je například velká módní přehlídka, setkání s hercem Jiřím Krytinářem, divadelní představení pro děti, ukázky vazby květin nebo ochutnávky bylinkových čajů.