Tyto architektonicky cenné dřevěné objekty ničí dřevomorka. Podle náměstka Tomáše Hybnera (ČSSD) se ale zatím nedá nic dělat, protože město pravděpodobně nebude mít peníze na jejich opravu.

„Náklady na jejich opravu půjdou do desítek milionů korun. Budeme se snažit najít investora, který by jejich rekonstrukci zainvestoval a budeme usilovat o finanční prostředky z Evropské unie. Tržní krámky prodat nehodláme, záměr je tyto objekty pronajmout, protože jde o historický majetkem města,“ vysvětlil Hybner.

To vše ale radnice může učinit až poté, kdy skončí soudní spory o určení vlastníka zbylých krámků.

Podle soudního verdiktu získalo město nyní zpět další tři obchůdky, o něž se soudilo. „Majitelé je sice získali v malé privatizaci, ale my jsme je požadovali zpět. Tyto objekty spadaly do historického majetku města, což jsme prokázali,“ vysvětlil Hybner.

Tyto tři uprázdněné tržní krámky nyní magistrát nabídne k pronájmu. „Ve výběrovém řízení obálkovou metodou. Metr čtverečný nabízíme za dvacet tisíc korun,“ dodal náměstek. Podle něj prodej těchto historických obchůdků, které navazují na opravenou Dřevěnou kolonádu, nepřichází v úvahu. „To určitě ne. Až skončí soudní spory, pak je všechny pronajmeme,“ zdůraznil Hybner.