Stavební ruch a dopravní omezení u karlovarské tržnice stále platí, ale dobrou zprávou pro cestující je určitě to, že už mohou čekat na své spoje na klasickém nástupišti pod střechou jako před začátkem stavby.

Potvrdil to Pavel Bohánek, ředitel Dopravního podniku Karlovy Vary. „Skutečně už se to vrátilo do normálu a lidé už čekají u tržnice. Jsme rádi, protože jsme od některých lidí měli určité stížnosti a podněty,“ řekl ředitel. Podle něj se v dohledné době už žádné podobné změny nechystají, „V září by mělo být vše hotové, takže o ničem dalším nevím. Navíc věřím, že se vše zvládne dříve,“ přál si Pavel Bohánek.

Tento krok přinesl omezení pouze pro cestující autobusy ČSAD nebo Student Agency. „Ti teď na tržnici zajíždět nemohou, ale mají náhradní zastávku U mlékárny a poté normálně dojíždějí na dolní nádraží.

Zákaz vjezdu pro motorová vozidla však ve Varšavské ulici stále platí a strážníci situaci monitorují. „Lidé se trochu polepšili, ale stále se najdou řidiči, kteří zákaz nerespektují a když někde nevidí strážníka, tak to projedou,“ sdělil Marcel Vlasák, velitel Mětské policie Karlovy Vary.

Dopravu kolem tržnice monitoruje operační středisko, které poté na místo vysílá strážníky. „Na tyto prohřešky musíme reagovat. Nejprve jsme řidiče jen varovali, ale nyní už přicházejí na řadu i pokuty,“ upozornil velitel Vlasák. Podle něj si takový nepozorný či úmyslně lhostejný řidič, který zákaz projede, může vysloužit pokutu až ve výši dva tisíce korun a jednoho bodu.