Matěj Frost, tvůrce vajíčkové recese, která přerostla v masivní vajíčkový útok na ČSSD, ve čtvrtek na Facebooku apeloval na všechny své příznivce, aby složili své zbraně. Zároveň ale aktivisté této kampaně vyzvali všechny ty, co nesouhlasí s politikou v České republice, aby dnes vejce složili před budovy obecních i krajských úřadů. „A to bez ohledu na to, kterou politickou stranou jsou tyto úřady řízeny,“ dodává se v prohlášení.

Úřady na Karlovarsku kvůli této iniciativě žádná zvláštní opatření ale nechystají, i když například práce karlovarského magistrátu bývá často kritizována i v celoplošných médiích. „Pokud lidé nebudou porušovat zákony, nebudou ničit městský majetek a nebudou házet vajíčka na budovu radnice, tak nebude problém. V opačném případě je to věcí policie,“ říká mluvčí magistrátu Jakub Kaválek.

Stejný názor má i karlovarský hejtman Josef Novotný (ČSSD). „Je to pro mě novinka. Ale proč ne? Rád si z těchto vajíček pak udělám hemenex,“ poznamenává se smíchem hejtman Novotný.

O této iniciativě nevěděli nic také v Nejdku. „Tak to vážně nevím, zatím se žádné podobné formy protestu neobáváme,“ uvedl Vladimír Benda (ČSSD), starosta Nejdku. Podle něj je aktivita lidí na mítincích ČSSD nevhodná. „Každý argumentuje, jak umí. Podle mě tento způsob nic neřeší,“ dodal Benda.

Vajíčkovou válku sledují i mladí lidé. „Já sám bych se do něčeho podobného nepouštěl, ale asi by to chtělo, aby politici uměli protesty lépe řešit a argumentovat,“ uvedl osmnáctiletý Filip Trousil.

Anketa: Co si myslíte o vajíčkových útocích vy? (Hlasujte v anketě vpravo nahoře; svůj názor můžete vyjádřit také v diskusi pod článkem.)