Jak uvedla mluvčí krajských hasičů Alena Ryvolová, žádné velké problémy naštěstí déšť v regionu zatím nezpůsobil. Hasiči, a to dobrovolní, zasahovali dnes pouze ve Vojkovicích na Karlovarsku, kde se vylil potok z břehů.

„Dobrovolné hasiči povolal přímo starosta obce. Nejde ale o nic dramatického,“ konstatovala mluvčí Ryvolová.

Jak doplnil starosta Vojkovic Luboš Garaj, voda z potoka se vylila krátce po sobotním poledni. „Majitel jednoho z domu poblíž potoka si postavil na toku hráz. Voda po dešti si však našla jinou cestu, nešla korytem, ale vylila se na okolní pozemky,“ upřesnil starosta Vojkovic.

Dobrovolní hasiči kolem hráze vykopali strouhu, aby vodu dostali zpět do koryta. „Po hodině a půl byli s prací hotoví. Prostranství kolem potoka vyčistili od nánosu,“ dodal starosta Garaj.

Mluvčí hasičů si postěžovala na jiný problém v souvislosti s bouřkami a přívalovými dešti, který hasičům zbytečně přidělává práci.

„Doprovodné jevy tohoto počasí nám způsobují falešné poplachy. Jen za dnešek už jsme zaznamenali dva. První poplach byl ve Vlnapu v Nejdku, kde poplašné zařízení hlásilo o požár, přitom tu žádný nebyl. Druhý pak v jedné sokolovské prodejně, kde se měla voda dostat do hlásiče,“ konstatovala Ryvolová s tím, že hasiči tak v obou případech přijeli na dané místo zcela zbytečně.