Desítky naštvaných řidičů v kolonách aut, rozzlobení pasažéři městské hromadné dopravy, zmatky na silnicích. Tak to opět včera vypadalo na páteřních komunikacích v Karlových Varech.

Silničáři totiž na včerejšek a dnešek naplánovali frézování Šumavské a Západní ulice v Tuhnicích, a to od tuhnické lávky až ke kruhovému objezdu, na který je napojeno přemostění do Rybář. Doprava je zde svedena do jednoho jízdního pruhu.

Mnozí zoufalí řidiči se snažili zablokovanému místu vyhnout a objížděli ho po druhém břehu Ohře, tedy přes Rybáře a po průtahu, kde už jsou všechny nájezdy zprovozněny po minulém víkendu.

I na této straně města však doprava kolabovala a řidiči se dostávali do kolon.

„Jel jsem ráno od Sokolova. U Hor se frézuje silnice a na průtahu se tak tvoří zácpy. Chtěl jsem se jim vyhnout. Když jsem však chtěl přejet přemostění z Rybář do Tuhnic, ještě na začátku mostu jsem se otočil a jel zpět. Ten byl úplně ucpaný kvůli frézování silnice v Tuhnicích. To se musí frézovat v pátek, kdy je dopravní špička?“ zlobil se řidič Petr Šťovíček.

Šéf Ředitelství silnic a dálnic Radomil Havrda uvedl, že tato akce souvisí s dokončením průtahu, kdy se nyní budou opravovat komunikace poškozené stavbou.

„Konkrétní datum prací je ale věcí zhotovitele. On si určuje, kdy dojde k uzavírce. Tím, kdo to koordinuje a uzavírku vydává, je však magistrát,“ vysvětlil Havrda a dodal, že uzavírka by měla zohledňovat aktuální, nejen dopravní situaci ve městě.

O tomto víkendu se totiž v Karlových Varech koná řada akcí, například Kanoe Mattoni či sraz motorkářů, kteří se právě dnes vydají na spanilou jízdu městem.

Organizátor srazu Ladislav Böhm o dopravních komplikacích ví. „Co s tím naděláme? Frézuje se skoro všude. My jsme sraz nahlásili s časovým předstihem. Budeme muset jet zkrátka pomalu,“ poznamenal Böhm.

Také ředitel Dopravního podniku Pavel Bohánek nebyl s načasováním frézování právě spokojen.

„Není to dobré. Mělo se to dělat například ve středu, a ne o víkendu, kdy je ve městě tolik akcí, kvůli kterým už nyní máme dopravní omezení. Takto bude situace ještě horší. A kdo to v autobusech pak odnáší, jsou nevinní řidiči,“ dodal Bohánek.

Podle mluvčího radnice Lukáše Pokorného se město musí držet daného harmonogramu prací.

„Jednotlivé investiční akce na sebe vzájemně navazují a nemůžeme si dovolit časové prostoje, a to i vzhledem k četnosti kulturních akcí v našem městě. Zhotovitel Berger Bohemia se zavazuje, že v průběhu spanilé jízdy motorkářů v rámci srazu v Březové bude zajištěn bezproblémový průjezd stavbou v čase avizovaném pořadatelem srazu,“ uzavřel Pokorný.